Menü Bezárás

Közös felkéSZÜLÉS – Négy alkalmas szülésfelkészítő kurzus – október 16-tól

A várandósság időszaka sok kérdést hoz magával mindenki életében:

  • Mire számítsak a szüléssel kapcsolatban?
  • Milyen lehet a szülési fájdalom, vajon hogy fogom bírni?
  • Hogyan kell gondozni egy újszülöttet?
  • Mit tehetek a sikeres szoptatás érdekében?

Sokáig lehetne folytatni a sort. Jó hír, hogy nem vagy ezzel egyedül és egyre több szakember áll rendelkezésedre, ha tájékozódni szeretnél.
4 alkalmas interaktív előadás-sorozatomban együtt igyekszünk feltárni és megválaszolni minden benned felmerülő kérdést. A hétről hétre visszatérő csoport biztonságos közösséget nyújt, ahhoz, hogy egymást támogatva, a lehető legszélesebb körű információkkal ellátva készülj babátok közelgő érkezésére. Apák, kísérők jelenléte nemcsak lehetséges, de kifejezetten ajánlott.

Témáink:

1. Október 16. péntek, 16.00-19.00 – SZÜLÉS TERMÉSZETESEN!

Az első alkalom keretében áttekintjük a természetes szülés folyamatát. Megtudhatod, milyen jelek kísérik kisbabád születésének megindulását, mit tapasztalsz a vajúdás és a szülés alatt, és milyen segítő módszerekre támaszkodhatsz. Mi történik mindeközben veled és babáddal testben és lélekben.

2. Október 22. csütörtök, 16.00-19.00 – ESEMÉNYEK A SZÜLÉS KÖRÜL

Már biztos vagy benne, hogy ez az érzés AZ az érzés, de hogyan tovább? Második alkalmunkon áttekintjük a szülőszoba történéseit, az érkezéskor és utána várható eseményeket. Praktikus tanácsokat kaptok a szülőszobai csomag összeállításához. Számba vesszük a szülés körüli kísérőket, azt, hogy ki milyen támogatást tud számotokra nyújtani, hogy érdemes választani közülük. Beszélgetünk a leggyakoribb szülészeti beavatkozásokról (a beöntéstől a császármetszésig), azok előnyeiről, kockázatairól és arról, hogyan tudjátok meghozni a számotokra és kisbabátok számára legmegfelelőbb döntéseket. Ezen az alkalmon támpontokat kaptok szülési tervetek összeállításához is.

3. Október 30. péntek, 16.00-19.00 – FÁJDALOMKEZELÉS A SZÜLÉS IDEJÉN

Ezen az alkalmon megismerkedhetsz a fájdalomérzékelés természetével, különösen a szülés körüli időszakban. Sorra vesszük azokat az egyszerű természetes fájdalomcsillapító módszereket, amelyeket könnyedén elsajátíthattok és begyakorolhatok a nagy nap elérkezéséig. Ezen a kifejezetten gyakorlat-orientált alkalmon megismerhettek néhány hatékony masszázs-, légzés- és relaxációs technikát is.

4. November 06. péntek, 16.00-19.00 – AZ ELSŐ ÓRÁK, AZ ELSŐ HETEK

Záró alkalmunkon megtudhatod mi történik a kisbaba érkezésekor benned és benne, hogyan érkezik közénk az újszülött. Beszélünk az aranyórák jellemzőiről és jelentőségéről, a szoptatás kezdetéről. Kitekintünk a szülést követő hetek várható történéseire, a gyermekágy időszakára, a regenerálódást segítő tényezőkre. Támpontokat kaphattok a jövevény igényeivel, szükségleteivel kapcsolatban, és szóba kerülnek a szűkebb családot és a tágabb környezeteteket érintő változások és az azokra való felkészülés, az új családi dinamika kialakulása is.

A kurzus ára:
Kismamáknak: 24000 Ft / 4 alkalom
Pároknak: 32000 Ft / 4 alkalom

Keress a részeltekért vagy jelentkezz a kurzusra emailben, telefonon vagy üzenet formájában:
duladebrecen@gmail.com
+36302515988
https://www.facebook.com/duladebrecen/

Várlak szeretettel
Ferenczi Gabi
Dúla, perinatális szaktanácsadó, kismamajóga oktató